השפתיים תופסות חלק חשוב מאוד בפנים ומשפיעות על חזותם כלפי אנשים אחרים שמתבוננים בהן. מאז ומעולם בתרבויות שונות השפתיים נחשבו כאלמנט סקסואלי, בין אם הן שפתיים בשרניות, דקות, צרות או רחבות. הכול תלוי תרבות. אי לכך השפתיים משליכות על מידת המיניות שלנו.
לצד טיפולים אסתטיים כמו מילוי צלקות, מילוי קמטים, הרמת גבות ועוד, עיבויי שפתיים הוא טיפול שתופס כיום תאוצה של ממש. הטיפולים הולכים ומתפתחים, הולכים ומשתכללים והדגש הוא על המראה הטבעי, כאשר ישנם חומרי מילוי באיכות מצוינת והרופאים הפכו למיומנים יותר כך שישנן תוצאות טובות אשר נשמרות זמן רב.
סוגי חומרים
תהליך של עיבויי שפתיים נעשה באמצעות הזרקת חומרים שונים. ישנם חומרים זמניים וישנם חומרים קבועים. אם בוחרים בחומרים הקבועים חשוב לקחת בחשבון שזהו תהליך בלתי הפיך ושאין דרך חזרה. הרופא שמחליט באיזה סוג של חומר ייעשה עיבויי השפתיים בודק את מידת הרגישות שלו באזור חבוי בגוף כדי לראות האם הגוף מקבל או דוחה אותו.
- חומרים זמניים- אלו הן חומצות היאלורניות שונות שמצויות בגוף באופן טבעי כמו שומן עצמי. בנוסף ישנן חומצות שדומות לחומרים הטבעיים בגוף. תופעות הלוואי של חומרים אלה הן נדירות, ואם הן ישנן אז הן באות לידי ביטוי ברגישויות שחולפות כאשר ישנה ספיגה מלאה של החומר. בגלל הספיגה המהירה של החומר בגוף האפקט הטיפולי האסתטי הוא קצר באופן יחסי וגם קשה לקבל נפח גדול בשפתיים כאשר הן דקות מאוד מלכתחילה.
- חומרים קבועים- החומר היחיד בקבוצת חומרים זו הוא סיליקון נוזלי. יש רופאים שמתנגדים להזריק אותו ויש כאלה שטוענים כי הוא בטוח ובאיכות טובה מאוד. הסיליקון עבר תהליכים של עיבוד עד שנהייה מתאים להזרקה לרקמות שבגוף ויש לו מעט תופעות לוואי. הסיליקון הנוזלי הוא חומר שאינו נספג בגוף. את החומר מזריקים הרופאים פעמים ספורות בכמויות קטנות בכל פעם כדי שלא ייווצרו גושים במקום שבו הוא הוזרק. הסיליקון יוצר מרקם טבעי והופך את השפתיים לעבות ובשרניות, והוא נמצא בגוף במשך שנים ממועד ההזרקה.
אופן הזרקת החומר
הסיליקון מוזרק עד 1 CC בכל פעם כאשר ההזרקה ניתנת בכמה מוקדים ובכמויות קטנות ביותר. כל טיפה של סיליקון נעטפת ברקמה שמונעת ממנו לזוז ומסיבה זו מילוי שלם של האזור עשוי להימשך חודשים ספורים.
סיכונים ותופעות לוואי
ברוב המקרים עיבוי שפתיים אינו כרוך בסיכונים ואינו מלווה בתופעות לוואי מיוחדות. אם ישנם סיבוכים אז הם נדירים ביותר וכוללים שטפי דם נרחבים, התפרצות של הרפס, זיהום והופעת גושים. תופעות הלוואי הרגילות שעלולות להופיע לאחר עיבוי שפתיים הן אדמומיות, שטפי דם קטנים, גירוי מקומי, היווצרות של גושים במוקדי ההזרקה ונפיחויות קלות.